Cum poti reduce costurile Microsoft Office 365 cu ajutorul Snow Software?

 Licentiere Microsoft


In portalul Microsoft de administrare si gestionare a subscriptiilor Office 365, se regasesc informatii despre totalul de licente (abonamente) achizitionate si conturile de utilizatori ce au dreptul de utilizare al acestora.

Pentru a putea reduce si optimiza costurile cu subscriptiile de Office 365 este important sa cunoasteti gradul si modul de utilizare al acestora.

Datele din portalul Microsoft sunt colectate cu ajutorul unui conector (Snow Software), apoi sunt procesate de catre Solutia SAM cu ajutorul unui modul intelligent de licentiere: Snow License Manager.

Sunt preluate informatii despre:

  • Subscriptiile si planurile de Office 365 achizitionate (entitlements);
  • Utilizatorii activi de Office 365.
Microsoft Office 365, Cloud

Snow License Manager identifica fiecare plan de Office 365, produsele componentele fiecarui plan si cel mai important, ce produse utilizeaza in mod curent fiecare utilizator de Office 365.

Avand vizibilitate asupra gradului de utilizare a produselor de catre fiecare utilizator de Office 365, puteti optimiza costurile prin realocarea subscriptiilor de Office 365,  in functie de nevoile reale ale angajatilor din companie.

Exemplu practic:

Daca identificati utilizatori carora le sunt alocate subscriptii de Office 365 Plan E3, dar acestia utilizeaza doar online suita Office, acestora li se poate aloca o subscriptie inferioara de Office 365 Plan E1 si astfel realizati o reducere de costuri substantiala.

Cloud, Planuri Office 365, Microsoft Cloud


Destul de comune sunt si cazurile in care angajatii nu utilizeaza deloc subscriptiile alocate sau situatii in care o parte dintre utilizatori nu mai sunt angajati ai companiei, dar inca au subscriptii active pentru care se platesc licente (abonamente).


Cloud, Planuri Office 365, Microsoft Cloud

Solutia SAM de la Snow Software iti ofera vizibilitate asupra consumului real de subscriptii Office 365 si controlul permanent al acestora.


Citeste si cel mai NOU articol:

Cum se licentiaza Windows Server 2019? - Ghid licentiere Microsoft