Solutie SAM: Snow License Manager

Despre Snow Software


Producatorul acestei platforme este Snow Software, o companie suedeza, independenta de marii vendori (Microsoft, Oracle, IBM, Adobe etc), ce are in portofoliu numai produse dedicate managementului de software. Produsele sunt standardizate conform ISO/IEC 19770 - ITAM (standard care reglementeaza atat procedurile de implementare a unui proiect SAM cat si solutia tehnica utilizata).

Solutia de SAM si licentiere software de la Snow software a primit recunoastere internationala din partea mai multor enitati de profil:

Gartner Lideri în Magic Quadrant




ITAM Review - Tool Provider of the Year

Sam tool


Certificari:

SAM

O solutie SAM completa de la Snow include:

Licentiere software


Snow License Manager

Snow License Manager este principala platforma a unei solutii de SAM complete, ce are abilitatea de a oferi vizibilitate centralizata asupra consumului de software din organizatii.
Aceasta platforma combina identificarea aplicatiilor din infrastructura IT cu modele de licentiere care se aplica acestora, rezultand  un instrument perfect de control al utilizarii licentierii software.

Snow License Manager ofera o imagine unificata  a tuturor informatiilor relevante de care are nevoie o organizatie pentru a gestiona atat resursele on-premise cat si cele din cloud:
  • consumul de cloud (AWS, Azure, Microsoft 365)
  • consumul de software
  • managementul utilizatorilor de aplicatii software 
  • manangementul contractelor de licentiere in volum
  • manangementul contractelor de suport si mentenanta
  • controlul hardwareului utilizat
Informatiile brute colectate din mediul fizic, virtual sau cloud, inainte de a ajunge in Snow License Manager, sunt "filtrate" de un catalog software (actualizat permanent), ce contine informatii despre toate produsele software comerciale, ajutand astfel la identificarea versiunilor, editiilor si modelelor de licentiere aferente.

Caracteristici principale:

Datacenter Licensing Optimization

Snow License Manager simplifica managementul licentierii pentru mediul virtual.
Acesta calculeaza automat cantintatea de licente necesare pentru aplicatiile care ruleaza pe servere tinand cont atat de numarul de procesoare fizice, cat si de numarul nucleelor - cores (fizice si virtuale).
Numarul de nuclee (cores) active au un impact direct asupra licentierii Microsoft, Oracle si IBM.

Licentiere Software

Multi vendor licensing

Modulul de licentiere recunoaste si calucleaza automat cantitatea de licente necesare pentru produsele celor mai populari vendori: Microsoft, Oracle, IBM,  SAP, Symantec, Adobe, Autodesk.

Automatic detection of unused software

Snow License Manager detine o functie care monitorizeaza aplicatiile instalate (nivelul de utilizare al acestora) in mediu on-premise si cloud.
Beneficiul major pe care-l ofera aceasta functie este indentificarea aplicatiilor neutilizate din infrastructura.  Astfel, se pot face ajustari asupra numarului de licente incluse in contractele de licentiere active, precum si ajustari asupra volumului de subscriptii / suport tehnic pentru care se realizeaza reinnoire anuala.

Software Recognition Service 

Acesta este un serviciu al solutiei de SAM care identifica peste 500.000 de aplicatii software provenite de la cei aproximativ  80.000 de producatori de pe piata.

Roles based

Snow License Manager este conceput in asa fel, in cat orice persoana implicata in achizitia si administrarea de software sa aiba acces la informatiile si rapoartele relevante in functie de specificul departamentului din care provine ( Achiztii, IT, Financiar, Juridic, HR).

Solutie SAM si Licentiere

Financial management

Sectiunea financiara aduce un sprijin puternic pentru estimarea/ bugetarea viitoarelor costuri, pentru controlul financiar al subscriptilor din cloud și pentru renegocierea contractelor existente.
Exista posibilitatea de a importa datele financiare pentru fiecare licenta achiztionata si contract de achizitie:
  • valoarea de achizitie
  • furnizor / producator
  • upload al documentelor de achizitie (exemplu: scan electronic dupa factura fiscala)

Contract management

Se pot importa si administra contracte de orice tip: de licentiere, de suport, de mentenanta etc.  

Security

Snow License Manager detine capacitatea de a identifica programele software instalate care nu deţin o licenţă, care fac parte din lista de programe neautorizate sau a căror suport oferit de producător a expirat. Aceasta functionalitate este esenţială pentru a identifica posibilele vulenerabilitati de securitate.

Licentiere software


Citeste si cel mai NOU articol:

Cum se licentiaza Windows Server 2019? - Ghid licentiere Microsoft