Adevarul despre contractele Microsoft

V-ati intrebat vreodata care sunt motivele ce declanseaza un audit Microsoft?


Cu siguranta, adevaratul motiv nu-l veti afla de la Account Managerul care se ocupa de contul dumneavoastra sau din partea vreunui alt reprezentant Microsoft.

Raspunsul standard furnizat companiilor este acela ca, acestea au fost alese aleatoriu de catre un sistem “ ultrasofisticat” detinut de Microsoft Irlanda.

Din cauza faptului ca, Microsoft este o organizatie supusa permanent “presiunii” de crestere anuala a volumului de vanzari, acest lucru se resfrange direct asupra managerilor de cont, implicit asupra clientilor.

In realitate, majoritatea selectiilor se fac pe baza unor motive pur comerciale, auditul este cea mai buna “unealta” pentru a genera venituri. 

Contractele de licentiere Microsoft - True Up si Renewal 


Microsoft True UP


Companiile care realizeaza pe durata contractului cresteri semnificative ale numarului de angajati, a cifrei de afaceri sau achizitioneaza (merge&acquisitions) alte companii, insa la efectuarea rapoartelor anuale (true-up) nu este declarata o cresterea importanta a numarului de licente, atunci aceasta este o situatie care le nominalizeaza pentru un eventual audit.

Microsoft Renewal

Companiile care nu isi manifesta intentia de reinnoire la încetarea perioadei de valabilitate a contractului de licenţiere sau nu-si doresc achizitionarea unui alt tip de contract in volum, acestea devin “candidate serioase” pentru un audit de licentiere Microsoft.

Finalizarea unui contract de licentiere reprezinta o “surpriza neplacuta”, o pierdere financiara atat pentru Microsoft cat si pentru partenerul prin intermediul caruia s-a realizat achizitia de licente.

Licentiere Microsoft, Microsoft Audit, Microsoft Renewal,


Reinnoirea contractului


Garantati ca ati obtinut cea mai buna oferta de reinnoire?

De asemenea exista situatii in care reinnoirea contractului Microsoft reprezinta o solutie viabila pentru o mare parte din companii.

In acest caz precum si pentru situatiile descrise mai sus, se recomanda ajutorul unui expert care sa actioneze in interesul dumneavoastra si care sa nu aiba nicio implicare comerciala in contractul actual sau intentia de a va vinde licente. 

Nici partenerul si nici managerul de cont Microsoft nu-si doresc diminuarea veniturilor, astfel acestia nu va vor prezenta o structura de contract cu o valoarea mai mica, ci din contra, intotdeauna se urmareste cresterea acesteia.

Consultanta din partea unor experti independenti cu focus in optimizarea de licentiere Microsoft ar putea sa va ofere un avantaj major in reducerea costurilor asociate contractelor de licentiere, pastrand un nivel optim de compliance software si protectie impotriva auditurilor software.


Ai primit o scrisoare de audit din partea Microsoft? 

Avem experienta a zeci de audituri realizate de catre Microsoft in Romania si am ajutat companiile auditate sa treaca cu brio peste controalele “Legal Contract and Compliance – Microsoft Audit”, in calitate de avocati tehnici. 

Atentie! Din experienta noastra iti putem confirma ca auditorul desemnat de catre Microsoft greseste intotdeauna in defavoarea companiilor auditate.

 Acest lucru se intampla in 100% din cazuri.

Te putem ghida pas cu pas de-a lungul auditului pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil: https://www.sam-romania.ro/microsoft-audit-consultanta/


Citeste si cel mai NOU articol:

Cum se licentiaza Windows Server 2019? - Ghid licentiere Microsoft