Etapele unui Audit Microsoft
1. Kickoff meeting
In prima faza, reprezentantii auditorului angajat de catre Microsoft (PriceWaterhouseCoopers, Deloitte, KPMG sau Ernst & Young) vor programa o intalnire (de obicei conference call) pentru a prezenta companiei auditate etapele si timeline-ul proiectului.
2. Data collection
Compania auditata va colecta o serie de informatii despre infrastructura IT, ce vor fi prezentate auditorului:
- Confirguratiile hardware ale device-urilor
- Aplicatiile Microsoft instalate pe fiecare device
- Utilizatorii care acceseaza device-urile si aplicatiile Microsoft
- Documentele ce reprezinta dovezile de licentiere software
3. Onsite visit
In aceasta etapa, reprezentantii auditorului vor face o vizita la sediul companiei auditate, pentru a verifica si valida acuratetea informatiilor prezentate anterior, eventual colectarea unor date aditionale.
Pe baza informatiilor adunate in cadrul etapei numarul 2, respectiv al vizitei onsite, auditorul va pregati un raport comparativ: aplicatii Microsoft instalate versus aplicatii Microsoft achizitionate.
Acest raport va fi transmis companiei auditate pentru a identifica eventualele erori sau discrepante.
5. 3 Way Exit meeting
In cadrul etapei finale, se stabileste un call cu toate partile implicate in procesul de auditare: reprezentantii auditorului, rezprentantii companiei auditate si reprezentantii Microsoft.
Auditorii vor expune rezultatele finale si vor raspunde la eventualele intrebari cu privire la raport.
Dupa finalizarea acestui ultim pas, auditorul isi incheie activitatea, urmand ca stabilirea termenilor finali (comerciali) sa fie negociati intre Microsoft si client.
Ai primit o scrisoare de audit din partea Microsoft?
Avem experienta a zeci de audituri realizate de catre Microsoft in Romania si am ajutat companiile auditate sa treaca cu brio peste controalele “Legal Contract and Compliance – Microsoft Audit”, in calitate de avocati tehnici.
Atentie! Din experienta noastra iti putem confirma ca auditorul desemnat de catre Microsoft greseste intotdeauna in defavoarea companiilor auditate.
Acest lucru se intampla in 100% din cazuri.
Te putem ghida pas cu pas de-a lungul auditului pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil: https://www.sam-romania.ro/microsoft-audit-consultanta/